sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Jäätelökioski á la Arne Jacobsen

Yes; Oliverin jäätelökioski vanhassa Arne Jacobsenin suunnittelemassa huoltoasemarakennuksessa on vihdoinkin avannut ovensa tälle kesälle! Oliver on laajentanut tilojaan vanhan autohuoltamon puolelle tyylikkäästi. Konsepti toimii ainakin minulle: linjakkaan tyylikäs rakennus, joka on otettu uusiokäyttöön. Runsas valikoima toooodella herkullisia jäätelöitä. Iloisia nuorukaisia tiskin takana kesätöissä. Industrialhenkiset puitteet: vanha autotalli kaakeliseinineen. Kalusteet tanskalaista designia: Gubin ja Hayn tuoleja. Kivasti suunniteltu mainosgrafiikka. Tässä lienee jo tarpeeksi paljon hyvin perusteltuja syitä käydä täällä usein, varsinkin kun koiranulkoilutusreittikin kulkee ohitse...  :-)

Kyseisen laattaverhoillun rakennuksen on siis Arne Jacobsen suunnitellut vuonna 1937. Huoltamon oli aikoinaan tarkoitus olla prototyppi Texacon bensa-asemille. Rakennusta on laajasti restauroitu ja se on osa Jacobsenin suunnittelemaa Klampenborgin aluetta, josta olen jo aiemminkin kirjoitellut mm täällä.

7 kommenttia:

 1. Tuo paikka täytyykin pinnata muistikirjaan loppukesän reissua silmälläpitäen. Aivan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Klampenborgiin kaupungista C-junalla ja siitä kävellen ihailemaan Jacobsenin rakennuksia sekä ehkä käynti Bakkenilla...

   Poista
 2. Hei ystäväni Tanskassa!!!

  Mahtavaa, että nyt näin miltä eurolavalle tehty oleskelualue isoine tyynyineen näyttää! :)Kuinka sattuikaan näin osuvasti!

  Piakkoin valmistuva terassimme nimittäin on saamassa vastaavan oleskelualueen. Autokatoksemme kattotiilet oli pakattu eurolavoille ja olen niitä säästellyt tulevaa varten... Perjantaina sitten käväisin Ikeassa ostamassa tummanharmaata Minna -kangasta (100% puuvilla), jolla verhoilen isot istuintyynyt. Tästä sitten vaikka omaa postausta kun terassiprojektimme on siinä vaiheessa.

  Terkuin Hubanen toinen kirjoittaja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisia kesäiltoja elokuussa terassillanne odotellen!! Niin, ja eurolavoista saa aikaiseksi melkein mitä vaan...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kerttu, yllä oleva oli sinulle vastaukseksi :-) Ihan sekaisin näköjään isosta jäätelöannoksesta (vadelmasorbettia ja suklaabrowniejäätelöä)

   Poista