maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tanskalainen (erilainen) kesämökki


Saimme pari viikkoa sitten kutsun vierailla eräällä tanskalaisella kesämökillä. Ulkoa mökki oli hyvin tyypillisen tanskalaisen loma-asumuksen näköinen, mutta sisältä se ei ehkä ihan vastannutkaan ennakkokäsitystä paikallisesta mökkisisustustyylistä.... Jotenkin sitä olettaa, että täällä Tanskassa mustien hirsiseinien sisältä löytyisi kevyttä ja melkein kokovalkoista sisustusta. Huippua, että välillä saa yllättyä :-)

Mökki siis muodostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta, jotka iso terassialue yhdistää. Varsinaisessa mökissä on tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta ja veski. Huvimajatyylisempi rakennuksista kätkee sisäänsä ison olohuone-makuuhuoneen ja kaksi pienempää makkaria sekä useita ovia ulos, jotka häivyttävät ulko- ja sisätilan rajat.

Yllä olevissa kuvissa näkyvä huvimajatyylinen mökki olikin maalattu sisältä kokonaan valkoiseksi, mutta sisustus sen sijaan oli sitten runsaampaa. Ei ehkä tyypillisintä mökkikalustusta: itämaisia mattoja, antiikkisänkyjä, jättikokoinen  öljytyö maalaustelineellä, koristeellinen vanha kamina, shampanjavati ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ja tietenkin Jacobsenin Seiska-tuoli. Omaan makuuni sisustus olisi normaalisti ollut liian runsas, mutta tänne se vaan sopi ihan käsittämättömän hyvin! Valkoiset pinnat raikastivat sisutuksen ja toi esineet kauniisti esille. Tunnelma tilassa oli kuin jostain toisesta ajasta; ajasta jolloin ihmiset muuttivat koko kesäksi pois kaupungista palvelusväkineen ja kaikki velvollisuudet "hävisivät" helteisten lomakuukausien ajaksi...

Päämökin seinät ja katto oli jätetty luonnonväriselle puulle ja lattia oli tehty terrakottalaatoista. Mökin tunnelma oli lämpimän kotoisa ja valkoistakin oli käytetty riittävästi raikastamaan. Täälläkin kalustus oli vanhaa ja mukaan oli sekoitettu humoristisiakin yksityiskohtia sekä ultramodernia, kuten Alessin tuotteita. Iso osa sisustusta on tietenkin ympäröivä luonto, joka on tavallaan osa sisätilaa pariovien ollessa auki ulos terassille.

Ihana vierailu ja mielenkiintoinen paikka! Kiitos kutsusta S.1 kommentti:

  1. Hei. Olisiko mahdollista saada selville pari-ovien valmistaja?

    VastaaPoista