maanantai 17. kesäkuuta 2013

Keittiön uudet tarvikkeet

1. Alessin Tower
Monica Försterin suunnittelemat pinottavat Tower-mitat ovat hankitalistan ykkösenä. Kokkauskärpänen on hieman päässyt puraisemaan ja oireet voisivat olla vielä voimakkaampia, jos omistaisin nämä :) Parasta näissä on se, että tämä torni todella kestää katseen ja sen voi hyvinkin jättää keittiön pöydälle esille.

2. Pentik puualuset
Mieheni on usein toivonut puisia alusia aamupalalle. Pentikin akaasiapuiset aluset ovat hankintalistan numero kakkosena ja tarkoitus olisi ostaa ne miehelleni nimpparilahjaksi.


3. Mukit
Kolmantena hankintalistalla ovat mukit. Emme juuri omista mukeja ja nyt aion korjata tilanteen. Muutama Jacobsenin Letter muki jo on, mutta olen tykästynyt myös kovasti Pantone Universen mukeihin... Niistä tosin väriskaala saisi olla mustan, harmaan ja ruskean sävyissä :)

4. Pata
Olen myös haaveillut kunnon padasta. Tällä ei sinänsä ole kiire, koska kesällä ei tule tehtyä, eikä edes tee mieli raskaita pataruokia. Mutta kun syksy saapuu, olisi Le Creusetin tai Sarpanevan  klassikkopadoillekin käyttöä ruuanlaitossa. Kiva ulkonäkö on plussaa; nämä näyttävät hyvältä kattauksessakin.


5. leikkuulauta & veitset
Hankintalistan numero viisi on leikkuulaudat ja veitset. Suosikkini olen löytänyt Steltonilta. Jens Fagerin suunnittelema leikkuulauta vaikuttaa oikein käytännölliseltä eikä värikään ole hullumpi. Säilytystilaakaan nämä eivät veisi ja voisin hyvinkin ajatella jättäväni nämä pöydälle. 

Nykyiset veitsemme ovat todella vanhat ja kuluneet. Hieman minua houkuttelisi Steltonin Pure Black veitset.2 kommenttia:

  1. Tosi hienot nuo veitset! Kaikkea ei todellakaan tarvi piilottaa katseilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nuo veitset on tosi makeet! Näin ne livenäkin tuossa pari päivää sitten. Valitettavasti jouduin toteamaan niiden olevan aivan liian "kovat" meidän keittiöön. Tarvittaisiin ehkä hieman modernimpaa ja simppelimpää ilmettä keittiöltä...

      Poista