keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Sisustus mökille nettikaupoista

Olen viimepäivinä saanut katsella kesäisen helteisiä valokuvia ystävien mökkireissuista, joista on välittynyt suomalainen kesäfiilis parhaimmillaan. Täällä Tanskassa meillä kuitenkin satelee ahkerasti ja itse pääsen ensi kertaa tänä vuona mökkeilemään vasta elokuussa, joten heittäydyin kotisohvalla ajatusleikkiin sadepisaroiden ropistessa ikkunan takana: mökkisisustus netistä. Tiedän, että se onnistuisi helposti käyttäen vaikka Ikean, Vepsäläisen tai persoonallisten pikkuputiikkien nettikauppoja, mutta halusin tutustua itselleni hieman tuntemattomampien liikkeiden valikoimiin. Unohdan nimittäin usein isompia sisustushankintoja miettiessäni Hobby Hallin, Elloksen, Etolan ja Anttilan. Haen näistä liikkeistä toki muita arkipäiväisiä juttuja. Eli tässä teille kuvitteellisen selkeälinjaisen mökin sisustus; olkaa hyvät!


Ruokailutilaan löytyi helposti sopiva mökkityliin käyvä hieman rouhea pöytä ja mustat metalliset tuolit. Tarvittaessa pöytäryhmän alle olisi saatavilla runsaasti kivoja erilaisia mattovaihtoehtoja. Hankalimmaksi osoittautui mielestäni valaisimet yleensäkin, koska kaikki näyttivät niin kovin keppoisilta. Valitsemani purjekangasvalaisin ei ehkä oikein ole tyyliäni, mutta nyt se saa tuoda merellistä fiilistä sisustukseen. Plussana siinä on kuitenkin reilu koko; halkaisija 65cm.
Olkkariin löytämäni Anttilan matot voisin oikeastikin kotiuttaa; tosi kivat mielestäni! Anttila tarjoaa muutenkin yllättävän paljon kauniita tekstiilejä eli Annon uudistus on onnistunut hyvin. Omalta kesämökiltä voisi paikkansa löytää myös raidallinen torkkupeito. Sohvapöytä yhdistyy ruokapöytään tyyliltään ja rustiikkinen pinta saisi vapaasti patinoitua käytönjäljistä. Nojatuolit olivat ihan kivat, mutta istuinmukavuus ja käytännöllisyys voi sitten ollakin toinen juttu.... Ymmärrettävästi juuri nojatuoli- ja sohvavalikoima nettikaupoissa oli aika huono.Terassin sisustaisin helppohoitoisilla mustilla kalusteilla ja pehmeyttä saisi tuoda muutamat luonnonväriset yksityiskohdat. Koreissa voisi säilyttää peittoja viilenevien iltojen varalta. Tuoleiksi valikoitu samat kuin sisällä, nin isomman porukan ruokaillessa lisäistuimia voi lainata terassilta. Nojatuolit ovat Acapulco-tuolin "inspiroimat", mutta olkoot tämän kerran!


Saunatuvassa värimaailma ja tunnelma on pehmeämpi: petsattua puuta, beigeä, rouheaa juuttikangasta ja lapsuuden mieleen tuovaa vohvelikangasta. Raitamatto on kosteisiin tiloihin kätevää helppohoitoista muovia ja harmahtava arkku saa toimia istuimena sekä romupiilona.


Voisin ihan oikeasti ottaa mökilleni tällaisen sisustuksen. Pitäisiköhän yllättää mies ja tilata elokuuksi rantaan odottamaan iso kasa postipaketteja....? Todellisuudessa olen kuitenkin jotenkin tottunut käyttämään mökillä kierätettyjä huonekaluja, minimaalista sisustusbudjettia sekä tekemään myös aika paljon kompromissejä. Eli ehkä näin uudenkarhealla tavaralla sisustettu mökki ei sittenkään tuntuisi niin mökiltä minulle... 

Aurinkoista helleviikkoa Suomeen!

2 kommenttia:

  1. Kiva päivitys ja ihastuin noihin mattoihin sekä tuoleihin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Juu, mattovalikoima oli iloinen yllätys. Laadusta en tiedä, kun en ole livenä nähnyt, mutta aion ehdottomasti käydä katsastamassa ne elokuussa. Ja raidallinen muovimatto pitäisi oikeastikin hankkia meillä pieneen saunatupaamme.

      Poista