torstai 13. kesäkuuta 2013

Kivoja moderneja kesämökkejä

Innostuin katselemaan kesämökkikuvia, kun itse pääsen Suomeen mökkeilemään vasta elokuussa. Tässä kuvasaldoa: kolme pohjoismaalaista modernia mökkiä ; olkaa hyvät!


Yllä olevat kuvat ovat Tukholman saaristosta, jossa sijaitsee Tham & Videgard Hansson Arkitekter-toimiston vuonna 2004 suunnittelema yksinkertainen ja valoisa mökki. Moderni luonnon sekaan maastoutuva muoto ja mahtavat maisemat isoista ikkunoista. Vaikka rakennus onkin hieno, niin tästä ei silti ole tehty aivan liian prameaa. Olisi ihana herätä tällaisesta makkarista aamulla ja katsella merelle. Eikä takkakaan hullumpi ole... Itse ehkä tekisin kuitenkin terassista hieman suuremman. Kaunista!


Pikkuruisen yhdeksän neliöisen Nido-mökin on rakentanut Robin Falck Suomeen. Ideana hänellä oli rakentaa mökki, johon ei kokonsa puolesta tarvita rakennuslupaa. Materiaalit ovat kierrätettyjä ja hän kantoi ne itse metsän keskelle, koska halusi säilyttää luonnonkin mahdollisimman koskemattomana. Alakerrassa rakennuksessa on kompakti oleskelualue keittonurkkauksella ja ylhäällä nukkuma- sekä säilytystilat. Metsän rauhaa ja ekologisuutta!


Tukholman saaristossa sijaitsee myös tämäkin alla oleva loma-asunto. Rakennuksen nimeltä Island House on suunnitellut WRB-arkkitehtitoimisto. Itseäni miellytti rakennuksen pelkistetyt linjat, moderni mökkimäisyys, suuret ikkunapinnat sekä hieman suljettu muoto, joka  tekee oleskelutiloista yksityisemmät. Suosikeikseni nousivat kuitenkin kauniit puunsäilytysratkaisut sekä todella kutsuvan näköinen rantarakennus. Illan sininen hetki olisi ihana viettää fiilistellen alimmaisessa kuvassa näkyvällä tuolilla.

Kuvat Busyboo ja Minimalisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti