tiistai 21. tammikuuta 2014

PH-valaisin etsii paikkaansa


Hubanen blogissa on muutettu oikein urakalla viimeisen kuukauden aikana; Rouva H muutti ilolla Saksaan ja Neiti S Tanskasta vastahakoisesti takaisin Suomeen ainakin toistaiseksi. Molemmilla on ollut pakkausrumbaa ja tavaroiden sijoittelua paikoilleen; vanhojen huonekalujen pitäisi löytää paikkansa uusissa kodeissa.

Minä, Neiti S, kannoin siis muuttotavarat vanhaan kotiimme, joka odotti täällä paluutamme. Suuri osa huonekaluista on siis jo nähnyt tämän kodin, mutta muutamat sisustusjutut ovat uusia tulokkaita 50-luvun rapattuun rintamiestaloomme. Osa vanhoista kalusteista ja tekstiileistä kotiutuu nyt uusille paikoille ja eri käyttötarkoituksiin. Talo on remontoitu yhdeksän vuotta sitten, joten ihan pientä siistimisremonttia on tiedossa ennen muuttolaatikoiden ja huonekalupakettien purkamista. 

Haastavin muuttaja sisustuksellisesti on Tanskasta vajaa kolme vuotta sitten hankkimani Poulsenin valaisin. Valaisin oli kuin tehty Tanskan asuntomme korkeisiin ja tilaviin huoneisiin; täällä se taas tuntuu hankalan suurelta ja hallitsevalta. Talomme aikakaudelle ominaisesti huonekorkeus ei ole mikään huikea: 262cm, joten ainoa ratkaisu on siis asettaa valaisin ruokapöytämme päälle. Joudumme tekemään vähän sähkötöitä, sillä pistokepaikka on väärällä kohdalla pöytään nähden enkä halua ottaa sähköä pintavetona. Haaste onkin talomme vanha Haltex-katto: levyjen koko on n 1m x 1m ja levyn irroittaminen ehjänä voi olla aika kinkkistä. Jos levy vaurioituu pahasti, niin joudumme levyttämään koko ruokahuoneen katon uudelleen. Katsotaan kuinka käy, kunhan nyt saan ensin innostettua itseni remonttihommiin...


Poulsenin kattovalaisin tanskalaisessa kodissamme

2 kommenttia:

  1. Niin ihanan rauhallinen tunnelma ja valoisuus Tanskan kodissa. Ja tuo valaisin...<3 Odottelen jo innolla kuvia Suomen kodista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :-) Mielelläni olisin pakannut koko talon ja alueen tunnelman mukaan Suomeen... Taidanpa ilahduttaa seuraavassa päivityksessä kuvilla Suomen talomme nykytilasta; todellisia "behind the scenes" otoksia!! Näistä on kaukana tyylikäs sisustuksellisuus tai ilmava skandinaavinen kodikkuus tai ihan mikä vaan sisustusblogiin sopiva.... Huh; pitäisi vähitellen tarmostautua ja innostua taas kodin laittamisesta.

      Poista