keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Menu - kivasti stailattuja kuvia

Menun lyhtypata. Ja makea seinä!
Kolme yllä olevaa kuvaa ovat Höst-ravintolasta: makea sisustus ja Menun sinne suunnittelemat astiat
Kylppäri-interiööri Menun tyyliin ja Lampe Grasin ihana seinävalaisin


Ei hullummat puitteet!
(Kaikki kuvat Menu)

Viikonlopun Berlinskessä (paikallinen sanomalehti) oli juttua tanskalaisesta designista tai lähinnä siitä, että useat merkit eivät uskalla ottaa suunnittelussaan riskejä ja olla ennakkoluulottomia. Monet firmat julkaisevat tällä hetkellä uudelleen vanhoja malleja. Joo, onhan se ehkä tylsää, mutta useat tuotteet esim 50-luvulta ovat niin kauniisti & tyylikkäästi muotoiltuja, että ovat muodostuneet klassikoiksi ja kestävät aikaa. Toisaalta jos kukaan ei uskalla tehdä mitään toisin, niin kuinka niitä uusia klassikoita saadaan sitten syntymään!? Samassa kolumnissa tartuttiin myös siihen, että vielä hetki sitten halutuista esineistä ja kalusteista on nyt tullut BORING, koska kaikilla on niitä. Niin, nykyään kaikki trendit leviävät niin nopeasti ja tuotteita on saatavilla joka puolelta. Myönnän itsekin, että joskus (tasan 15v sitten) hankkimani Jacobsenin Muurahaiset alkoivat jossain vaiheessa puuduttamaan, kun niitä alkoi näkyä joka puolella... Monet teistä ovat varmaan törmäänneet samaan ilmiöön lukiessanne sisustusblogeja; samat tuotteet näkyvät kaikkialla. 

Berlinsken kolumnissa kuitenkin kiitettiin mm tanskalaista Menu-firmaa. Se on jaksanut panostaa suunnitteluun ja ottanut muotoilussa riskejä - välillä onnistuen menestyksekkäästi ja välillä vähän huonommin. Yritys on myös viimeaikoina panostanut markkinointiin sekä julkaissut esim tyylikkäästi stailattuja mainoskuvia. Etsiessäni kuvia tähän juttuun bongasin myös muutamasta ulkolaisesta blogista viimepäiviltä maininnan merkistä: Menulta on kuulemma tulossa lisää houkuttelevia otoksia.

PS. Neljänneksi alimmassa kuvassa on yksi lempparivalaisimistani tällä hetkellä: ranskalaisen klassikkovalaisinvalmistaja Lampe Grasin malli N°210. I like a lot!


2 kommenttia:

  1. Tota Höst-ravintolaa on tullut ihasteltua Pinterestissä. Makee paikka! =)

    VastaaPoista
  2. Makea sisustus ja ruoka on mielettömän hyvää! Suosittelen lämpimästi :-)

    VastaaPoista