lauantai 26. tammikuuta 2013

DIY Burberry Prorsum , virkattu pipo


Innostuin jälleen tekemään omia kokeiluja lippapiposta. Burberry Prorsum kevään 2012 mallistossa oli hauskoja hattuja. Vähän samankaltaisia, kuin mitä olen aiemmin virkannut. Päätinpä siis vielä testata kolmiväristä tupsupipoa hieman toisenlaisella lipalla.

Burberry Prorsum kevään 2012 malliston hattuja.

Väreiksi valikoitui metsänvihreä, musta ja beige. Langat ovat Novitan Kelo lankoja. Kelon värivalikoima on jo hieman muuttunut, eli ainakaan käsittääkseni tuota vihreää ja luonnonvalkoista ei enää valmistettaisi.

Ja tässä seuraavassa omaa tekelettäni. Ohjeet pipoon löytyy TÄSTÄ ja alla hieman aiemmasta poikkeava ohje lipan tekoon. Tamppiahan pipoon ei tule, mutta sen sijaan ISO tupsu!

Tupsupipo vihreä-musta-luonnonvalkoisena. Muovi lipan sisällä pitää muodon. Super iso tupsu on hauska lisä...

Lippa:
Laske takasaumasta 15 p ja aloita lipan teko 16:sta pylväästä.
1 ps, 2 ks, 2 puolip., 14 p., 2 puolip., 2 ks, 1 ps. Käännä työ.
Jätä ensim. silmukka väliin, 4 ks, 2 puolip., 9 p., 2 puolip., 4 ks, 1 ps pipon reunaan. Käännä työ.
Jätä ensim. silmukka väliin, virkkaa 21 ks, 1 ps pipon reunaan.
Jatka alalipan työstöä pipon nurjalta puolelta (sisäpuolelta) katkaisematta lankaa.
Aloita päälilipan ensimmäisen kerroksen nurjalle puolelle samanlaisen lipan tekeminen, eli yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Katkaise lanka (jätä pitkä häntä, jotta lipan etureunat saadaan ommeltua yhteen).
Leikkaa värittömästä tai valkoisesta paksuhkosta, mutta taipuisasta muovista lippojen sisään sopiva pala. Muovi kannattaa olla helposti leikattavaa ja pesun kestävää. Pienellä vaivalla esim. kodin kierrätettävän muovin joukosta löytyy helposti tähän sopivaa materiaalia. Oman muovinpalasen leikkasin erään elektroniikkatuotteen kuljetuspahvilaatikon sisällä olleesta muovikotelosta :) Ompele siistein pistoin lippojen reunat yhteen. Viimeistele pipo päättelemällä langat ja kiinnittämällä mustasta langasta tehty tupsu tukevasti hattuun!

Kuvia tupsupiposta mallin yllä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti