keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kööpenhaminan Frihavn - designmerkkien kokoontumispaikka

Frihavin satama-alueelle pääsee helposti paikallisjunalla. Tai sitten tanskalaiseen tapaan pyörällä!

Kööpenhaminassa Frihavnin vanha teollinen satama-alue on vähitellen kehittynyt ihan mahtavaksi designkeskukseksi. Alueelle on muutenkin suuret suunnitelmat: metrolinja vuonna 2018, ranta-bulevardi, kauppoja ja asuin- sekä toimistorakennuksia. Frihavnista löytyy kompaktilla alueella useiden designmerkkien showroomit, mielenkiintoisia varastomyymälöitä, Bruun Rasmussenin huutokauppatalo sekä kuuluisa Paustianin kalusteliike. Tänne kannattaa jokaisen sisustamisesta, muotoilusta ja taiteesta innostuneen suunnata kiertelemään!

Huippujen tuotteiden lisäksi Fritz Hansenin näyttelytila on makea!

Pakhus 48-nimiseen rakennukseen on kerääntynyt edustava joukko kiinnostavia merkkejä: Fritz Hansen, Vola, Kvadrat, Luceplan, Montana ja Grid. Showroomit ovat aina avoinna arkisin, sen kuin astuu sisään ihastelemaan. Itsekin kävin eilen Kvadratilla tarkistamassa muutaman kankaan värin; täällä on kaikki mahdolliset mallit hypisteltävinä. Jos sisustustuksen lisäksi kaipaa jotain muuta, niin voi poiketa ostamaan vaikka cashmirvillaisia neuleita ja turkistuotteita Club Collectionilta tai avartaa taidetietämystään Faurschou Foundationin askeettisen tyylikkäissä näyttelytiloissa.

Karut satamahallit kätkevät sisäänsä yllätyksiä.
Design Weekin aikana alueella on runsaasti tapahtumia ja bileitä.

Kvadratin näyttelytilan ovat suunnitelleet Ronan & Erwan Bouroullec; paikka kannattaa vilkaista jo pelkästään sen takia, vaikka kankaat eivät kiinnostaisikaan... Kvadratin showroomin sisustus myös vaihtelee säännöllisesti, heillä on usein esillä kuuluisien muotoilijoiden ja taiteilijoiden kankaista toteutettuja installaatioita. I like!

Kulttuurin ja muotoilun välissä voi käydä shoppaamassa vaikka Club Collectionissa.
Liikkeestä löytyy kivoja cashmirvillaisia tuotteita...
(kuvat valmistajan sivuilta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti