tiistai 14. toukokuuta 2013

Ystad ja loma-asuntohaaveiluaTeimme pari viikkoa sitten ns Tour de Skånen eli kiertelimme eteläisessä Ruotsissa. Varsinaisesti lähdimme käymään Malmössa asioilla ja Sloppiksella, mutta päädyimme ex tempore laajentamaan reissumme Wallanderin jalanjäljille Ystadiin ja ympäristöön. Kesäisin niin suositun ja ruuhkaisen lomakaupungin hiekkarannat olivat toistaiseksi ihanan rauhallisia ja tyhjiä. Tosin ei kelikään kyllä vielä sallinut hiekalla auringossa makoilua...
Autiot hiekkarannat saivat kuitenkin taas haaveilemaan pienestä askeettisesta lomamajasta aivan rantaviivan tuntumassa. Rentoa ja helppoa sisustusta valoisassa tilassa. Rouheita & ajattomia pintamateriaaleja ilman mitään kikkailua. Paikallisia sisustustuotteita, kirpparilöytöjäni ja matkoilta tuotuja muistoja. Suuria ikkunoita, joista olisi rauhallinen maisema merelle ja vaalealle hiekkarannalle. Vapaahetkien pakopaikkani voisi sijaita jossain Tanskan rannikolla, eteläisessä Ruotsissa tai vaikka etelä-Euroopassa; en ole niin kovin tarkka sijainnista kun harrastan asunto- ja sisustushaaveilua :-)

Nämä kalusteet voisin nähdä mökilläni; toki ne kävisivät myös varsinaiseen asuntoonkin.


2 kommenttia:

 1. Minä taas haaveilen askeettisesta loma-asunnosta Sisiliassa. Sopivia rauniotaloja siellä riittää, mutta kunnostus saattaisi olla tosielämässä aika haastavaa.

  VastaaPoista
 2. Hei Riikka ja anteeksi vastauksen viipyminen; on ollut vähän työhässäkkää...
  Sisilia kuulostaisi aivan ihanalta; näin joskus jutun juuri tuollaisesta henkiin herätetystä vanhasta talosta. Se oli mahtavan näköinen ja rouhean tunnelmallinen.
  Itse mietiskelin lähiseutuja ihan kätevän matkanteon kannalta...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista