lauantai 11. toukokuuta 2013

Puisia valaisimia

Valaistus on ollut aina vähän "retuperällä" meidän kodissa... Olen kokenut lamppujen hankkimisen todella haastavaksi. Niinpä niitä on todella vähän ja viimeistään pimeinä syys- ja talvi-iltoina tämän huomaa...Aloinkin jo nyt hyvissä ajoin selailemaan erilaisia vaihtoehtoja. Tässä kuvasatoa puisista lampuista, jotka alkoivat kiehtomaan materiaalinsa vuoksi.


TR 16 valaisin on tanskalaisen Tom Rossaun suunnittelema ja vieressä samanhenkinen kulmikkaampana Muuton versiona.


Hollantilaisen Moooin Position lamppu on myös kiva. Tätä mallia on saatavilla seinään kiinnitettävänä versiona. Voisin tykätä näistä oikeinkin kovasti vaikkapa makuuhuoneen sängynpäädyssä :)


Johan Lindsténin Crack valaisin on veikeä. Tykkäsin tuosta korkeammasta, lattiavalaisin versiosta.
Tämä kattovalaisin on Bloomingvillen valikoimasta.
Tästä Bloomingvillen kattolampusta ajattelin toteuttaa oman version. Lattialla pyörii nimittäin jatkuvasti lasten ilmapalloja ja alan kyllästymään niihin. Tarkoituksena olisi köyttää ilmapallot juuttinarulla ristiinrastiin, levittää liimaa päälle ja antaa kuivua. Liiman kuivuttua ilmapallo poksautetaan ja valaisin on lamppua vaille valmis! :) Tästä teen varmaankin jossain välissä oman postauksen....

Hauska liukuvärjätty puinen kattolamppu nahkaisella pidikkeellä. Konkret lamppu on tanskalaisen Jonas Edvardsin.
Australialaisen Coco Reynoldsin kattovalaisimet löytyvät  Marz Designs liikkeen valikoimasta. Näitä vastaavia lamppuja on mm. Bloomingvillen valikoimassa. Ja voisin hyvin kuvitella tekeväni itsekin tällaisia valaisimia...

Lopuksi suosittelen Georgialaista designhuonekaluja myyvää liikettä Rooms:a. Superkattava tarjonta, mielenkiintoisia uusia ja erilaisia suunnittelijoita - ainakin minulle :) - vaihtelua jo tuttuihin skandinavian suunnittelijoihin.

Toisaalta kaikista hassuinta tässä lamppujen nettisurffauksessa oli se, että ne tuotteet jotka kiinnittivät huomioni olivat melki kaikki tanskalaisten tai ruotsalaisten suunnittelemia!?!??! Minkäs sitä sisustusmaulleen tekee.... :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti