torstai 18. huhtikuuta 2013

Vuokra-asunto nro 1

Tässä muutama kuva ensimmäisestä asunnosta, jota kävimme katsomassa Hannoverissa. Kiva kattohuoneisto keskustassa - tosin ei ihan ytimessä vaan vähän sivummalla pitkän, hyvin rauhallisen mutta suositun kävelykadun varrella. Katu on täynnä kaikkea mitä vain voi tarvita (ravintoloita, kahviloita, vaatekauppoja, ruokakauppoja, leipomoita...)! Leikkipuistojakin on ihan nurkan takana - useampiakin. 

Asunto oli kahdessa kerroksessa, minkä loppupeleissä koimme melko hankalaksi lapsien takia. Portaat olivat todella jyrkät jo meille aikuisillekin...Huoneisto oli juuri remontoitu 5 huoneen ja keittiön kokonaisuus, varustettuna IIISOLLA parvekkeella ja vanhempien kylpyhuoneella. Huoneiston koko oli noin 150 m2.

Materiaalit olivat ehkä minun makuuni hieman "outoa" modernia paikka paikoin. Esim. lasiset väliovet ja keittiön pintamateriaalit. Kaikesta huolimatta oli kyllä mahtavaa, että tässä asunnossa OLI KEITTIÖ! Keittiö ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys Saksassa. Monesti se on vain tyhjä huone, jossa on hanoille reiät seinissä...

Toinen asunto, jota kävimme katsomassa oli jo selkeästi miellyttävämpi kokonaisuus. Siitä lisää vielä tällä viikolla.

4 kommenttia:

 1. Me asumme tällä hetkellä Bremenissä ja vuokra-asunnon metsästys oli melkoisen haastavaa. Välillä keittiö puuttui tai oli ihan naurettavan pieni isossakin asunnossa, kiinteää säilytystilaa ei ole juuri koskaan ja jos on, vanhoista komeroista pitäisi maksaa entisille vuokralaisille naurettavia summia... Nykyinenkin asunto on kaukana täydellisestä, mutta onneksi on kuitenkin paljon hyviäkin puolia kuten loistava sijainti ja oma puutarha. Onnea teille etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka kommentistasi! Tosiaan huomasin, että keittiö voi olla melkoinen kompastuskivi vuokrakämpän etsimisessä! Sijainnista ja asunnon koosta en ole valmis kauheasti joustamaan. Ja talonkin pitäisi olla jugend tyylinen kivitalo... :) Vaihtoehtoja ei siis jää kovinkaan paljoa...Oli kuitenkin mahtava huomata, että lähes kaikki asunnot olivat juuri remontoituja tai niitä remontoitiin parhaillaan uusia asukkaita varten!

   Olisikos sinulla muita vinkkejä? Asioita, joita pitäisi ottaa huomioon? Mielelläni kuulisin niistä!

   Poista
  2. En tiedä, millainen tilanne on Hannoverissa, mutta ainakin täällä kaikilla hyvillä vuokra-asunnoilla oli monta halukasta ottajaa, vaikkei välittäjä välttämättä sitä kertonut ainakaan kysymättä, emmekä me ulkomaalaisina ja lapsiperheenä olleet ihan vuokralaisehdokkaiden kärjessä. Saamatta jäi mm. saunallinen aivan ihana asunto jugendtalossa. Taisimme lopulta saada ehkä viidennen asunnon, jota yritimme vuokrata. Jos löydätte kiinnostavan kohteen, kannattaa varmuuden vuoksi toimia heti!

   Poista
  3. Kiitos tästä lisävinkistä! :) Aika varovaisesti kerroimme asuntonäytöillä että meillä muuten on nuo 3 pientä lasta (1, 3 ja 5 vuotiaat). Saimme yllättävän hyvän vastaanoton ja olivat lapsista huolimatta valmiita ottamaan meidät vuokralaisiksi vaikka heti. Lapset tosin eivät olleet näytöillä mukana... ;)

   Poista