torstai 25. huhtikuuta 2013

Tyttären pitsineule


Aika menee uskomattoman nopeasti: esikoiseni täytti jo 5-vuotta! Kuten aina ennenkin, nytkin paketista löytyi jotain itsetehtyä. Harmaan puuvillaneuletakin tein Debbie Blissin "Fairisle jacket" -ohjetta mukaellen. Lankana käytin 100 %:sta harmaata puuvillaa (puikkosuositus nro 3). Silmukoiden määrät ja pituus kokivat muutoksia. Silmukoiden määrän otin 2-3 vuotiaan kokoa käyttäen ja pituudessa 4-5 vuotiaan. Lisäksi jätin tekemättä kirjontakuviot, ja tein takin etuyläosaan pitsikoristelun. Jakun viimeistelee kapea satiininauha ja helmiäisnapit.

Vastaavan takin ohje siis löytyy Debbie Blissin kirjasta Essential Kids, 20 knits for children from two to five. Ja tässä alla ohjeistus yläosan pitsikuvioon kirjontakuvion tilalle.

valkoinen neliö = neulo oikealla oikein, nurjalla nurin
harmaa ympyrä = ota langankierto puikolle
kolmio vasen laita = nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o ja vedä neulomaton s yli
kolmio oikea laita = neulo 2 s oik. yhteen

Ja sitten vielä kuvia valmiista neuletakista... :)

4 kommenttia:

 1. Tosi ihana! Kuinka oikein ehdit tehdä kaikkea mitä olet esitellyt blogissa??? Mulla ei aika (tai siis organisointikyky) riittäisi millään... Wau :-)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! :)

   Ongelmani taitaa olla se, että en pysty vain olemaan. Kokoajan pitää olla jotain työn alla tai tehdä jotain... :) Käsityöt on minulle yksi tapa rentoutua kun olen saanut lapset nukkumaan.

   Hauskaa, rentouttavaa ja aurinkoista viikonloppua toivotellen!

   Poista
 2. Aivan ihana! Tuo harmaa on tosi kaunis väri tähän neuleeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Harmaa on todella mainio väri niin tytöille kuin pojillekin!!! Lisäksi väri on todella armollinen leikeissä, helppo yhdistää muihin väreihin ja mielestäni tyylikäs.

   Tyttömäisyyttä tuo neuleen A-linja ja pitsi. Nauha voisi tosin olla väriltään jokin muu...vaikkapa vanha roosa. Senhän saa onneksi helposti vaihdettua.

   Poista