perjantai 26. huhtikuuta 2013

Sisustuskirjoja


Kävin vähän läpi kirjahyllyni sisältöä, niin siivotakseni kuin löytääkseni mielenkiintoista luettavaa... Mukava aina välillä tehdä löytöretki omaan kirjavalikoimaan ja bongata hyllystä taas joku opus "uudelleen". Jossain vaiheessa periaatteenani oli jättää pari-kolme sisustuslehteä ostamatta ja hankkia sen sijaan sisustus- tai taidekirja. Nyt olen kyllä lipsunut päätöksestäni pahasti...


*SCANDINAVIAN MODERN HOME (Elisabeth Wilhide)
Skandinaavisesta sisustustyylistä perusteos. Kirjassa esitellään klassikkohuonekaluja sekä skandikoteja. Mukana on mielestäni muutama oikein inspiroiva sisustus, mutta osasta en rehellisesti sanottuna saa kyllä mitään irti... Ei mikään klassikkoteos, jota palaisi aina uudestaan ja uudestaan selailemaan, mutta viihdyttävää ajanvietettä silti.


*LIV & LYS, 11 DANSKE BOLIGER (Lykke Foged & Morten Holtum)
Tämä on yksi uusimmista kirjahankinnoistani, joka osui silmiini kirjakaupan alennusmyynnissä pari kuukautta sitten. Huomioni kiinnitti yksinkertainen mustavalkoinen kansi ja Lykke Fogedin nimi toisena tekijänä. Kirjassa esitellään 11 tanskalaista hyvinkin erilaista kotia. Yllä näkyvä kuva on yhdestä moderneimmista kodeista eli sisustukset olivatkin yllättävän romanttisia, varsinkin verrattuna mielikuvaani Lykke Fogedin ominaisesta tyylistä. (kirjaa ei päässyt selailemaan kaupassa). Tämä on keveää ja viihdyttävää luettavaa, tavallaan kovakantinen sisustuslehti.


*LIVING IN SYDNEY (Giorgio Possenti & Antonella Boisi)
Kirjaan kuvattu 24 asuntoa ja taloa Sydneyn alueelta. Tämä kirja on ollut hyllyssäni jo kauan ja aluksi en oikein päässyt sisälle siihen, vaikka kuvat olivatkin kivoja. Aikaa myöten sisustuskirja on kuitenkin osoittautunut sellaiseksi, joka jaksaa edelleen kiinnostaa. Teoksessa on poikkeuksellisesti kaikista kuvatuista asunnoista mm pohjakuvat, läpileikkaukset, pinta-alat, rakennuskustannukset ja tiedot arkkitehdeista. Ja mikä parasta: myös suuntaa-antavat osoitteet! Tarkoituksena on ollut nimittäin tehdä reissu Ausseihin eli tämä on sitten varmaan minun matkaoppaani. Kiva kirja ja mukavaa vaihtelua perinteisiin sisustuskirjoihin. Plussana vielä se, että kodit ovat täällä hyvin erilaisia jo ilmastonkin takia eli tätä lukiessa irtautuu kotoisasta arjesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti