torstai 14. maaliskuuta 2013

Virkattua ja neulottua


Tässä muutama kiva malli. Äidille virkattu jakku ja pienelle pojalle neulottu takki.

Virkatun Revive -pikkutakin ohje on otettu kirjasta "Neulo. Virkkaa. Kirjo. Ekolangasta!"; Sanna Vatanen. Jonkin verran ohje vaati muokkausta ja joitakin kohtia jätin pois, kuten valetaskut. Käytin lankana ohuehkoa laskeutuvaa puuvillaa (nro 3 koukku). Työ olikin melko hidas ja virkkaaminen alkoi toden totta  puuduttamaan jossain vaiheessa ja homma jäi pitkiksi ajoiksi lepäilemään ja odottamaan uutta virkkausinspiraatiota. Vihdoin sain kuitenkin homman valmiiksi ja haaveilenkin jo aloittavani virkkaamaan pidempää takkia luonnonvalkoisesta paksuhkosta puuvillalangasta. Koristeeksi olisi tulossa ruskealla langalla isot ristiin menevät pistot vyötärön kohdalle. Mutta ensin siis pitäisi suunnitella tätä varten tarkemmat ohjeet...Kirjoittelenpa tästä sitten joskus kun saan työn valmiiksi...Tai edes aloitettua sen. :)


Pylväillä virkatun jakun tekeminen vie melko paljon aikaa, vaatii kärsivällisyyttä, mutta on kaiken tämän arvoinen! Reunoihin voisi vielä ommella koristeeksi kanttinauhaa tai virkata kiinteitä silmukoita toisella värillä.
Pienen pojan jakun neuloin Moda 1/2012 -lehden Söpö neulejakku -mallin (Sublime) mukaan. Tämä oli melko nopeasti valmis! Ja tuloskin oli oikein kiva. Puunapit tekevät paljon :) Lanka oli samaa puuvillalaatua kuin virkatussa jakussa. 

Vuoden ikäisen pojan neuletakki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti