maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ravintola Höst -tyylikästä & rentoa ruokailua


Ravintola Höst Kööpenhaminassa; skandinaavisen selkeää ruokaa sekä rouhean yksinkertainen ja tyylikäs sisustus. Kööpenhaminaahan on nykyään hehkutettu ravintolakaupunkina lukuisien korkealuokkaisten ruokapaikkojen -kuten Noman- ansiosta. Tarjontaa on niin paljon, että laadukkaita ja mielenkiintoisia ravintoloita löytyy joka tyyliin ja hintaluokkaan.

Höst kuuluu Cofoco-perheeseen, jonka muutkin sisarukset ovat tutustumisen arvoisia: Vespa, Spuntino, Cofoco, Scarpetta... Kaikkien paikkojen sisustus on rennon miettittyä ja tanskalaiseen hygge-tyyliin on yhdistetty niin rouheaa teollisuushenkeä kuin italialaista runsauttakin ravintolasta riippuen. Kaikissa paikoissa tarjolla on kohtuuhintainen (Kööpenhaminassa edullinen) kolmen tai neljän ruokalajin illallismenu.

Höst on Cofoco-klaanin ylistetty kuopus. Ruoka on kehuttu kilpaa lehtiarvosteluissa, mutta minuun teki vaikutuksen kyllä sisustuskin. Tila on uskallettu kokonaisuudessaan pitää askeettisen rouheana ja väripaletti on syksyisen niukka. Ravintolan suunnittelusta on vastannut Norm Architects. Norm halusi tuoda ravintolaan pelkistetyn maalaistalon tunnelman unohtamatta silti kodikkuutta. Ravintolan astiat ovat tanskalaisen Menun.

Valokuvat Cofoco, Aok ja Rumid

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti