torstai 21. maaliskuuta 2013

Arne Jacobsen kävelylenkillä


Bellevuen ranta Kööpenhaminan pohjoispuolella lepäilee vielä talviasussa. Viimeisen parin päivän aikana lunta on tullut oikeastaan enemmän kuin koko talvena! Lumipeite tai kesäaurinko, niin lenkkieni vakkarikohde Bellevuen ranta-alue henkii aina menneen ajan tunnelmaa. Rannalla on Arne Jacobsenin suunnittelemat uimakopit sekä kioski- ja kahvilarakennukset. Hieman kauempana hiekkarannasta komeilee Jacobsenin 30-luvulla suunnittelemat Bellevue-teatteri, Jacobsenin nimeä kantava ravintola sekä Bellavista-kerrostalo ja rivarit. 

Jacobsenin arkkitehtuuria katsomaan, kesällä kauniiden & komeiden ihmisten kansoittamalle biitsille näyttäytymään tai vaikka syömään aivan vieressä sijaitsevaan pienen pieneen Michelin-tähden saaneeseen Den Gule Cottage-ravintolaan pääsee vajaassa vartissa Köpiksen keskustasta S-junalla. (C-juna Klampenborgiin päättärille)

...kirjoittelen myöhemmin lisää kotikulmiemme Jacobsen-arkkitehtuurista...

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ranta! Tuolla olisi ihana lenkkeillä :)

    VastaaPoista
  2. Tämä ympäristö kyllä kannustaa lähtemään ulos!
    Kannattaa oikeasti hypätä paikallisjunaan (tai pyöräillä) ja suunnata ihan vähän pois Strogetin vilinästä jos vierailee Köpiksessä. Kaupungista saa niin paljon monipuolisemman kuvan ja kaupungin pohjoispuolella on tosi paljon kauniita & mielenkiintoisia paikkoja.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista