maanantai 25. helmikuuta 2013

Raitaa raitaa

Hilfigerin kevään ja kesän 2013 mallistoa.

Isoäitini löysi varastoistaan isot pinot raidallisia trikookankaita, jotka joskus aikoinaan oli ostettu erään tekstiilitehtaan poistoista. Todella ihania, klassisia ja nyt niin muodikkaita! 

Hilfigerin malliston innoittamana leikkelin sukkelaan muutaman trikoopalan ja liitin ne saumurilla yhteen. Tein niistä muutaman ison ja muhkean raidallisen huivin. Mittaa huiveille tuli noin 180 x 80 cm.
Toisesta trikoopalasta teinkin sitten ihan vain simppelin tuubin, jonka ideana on toimia mekkona. Kokoa tällä palalla tuli noin 80 x 100 cm ennen ompelua. Saumurilla sitten vain pitkät sivut yhteen (oikeat puolet vastakkain) ja tuubin päät huolitellaan vielä varalta, vaikka trikoo ei lähdekään kovin helpolla purkautumaan. Saumurin jälki toimii kivana pienenä yksityiskohtana. Vielä olisi tarkoitus ommella yläreunaan nyörikuja ja kiinnittää sen etuosaan pari hopean väristä metallisirkkaa. Näin yläosakin pysyy sitten paremmin siellä missä pitää :)

Aluksi hieman pohdin kuinka jo reilut kolmekymmentä vuotta ja synnytyksiä nähnyt kroppani kestää tuon ohuehkon kuoren ympärillään, mutta homma toimi yllättävän tyylikkäästi. Kun tuubi on halkaisijaltaan sama joka kohdalta, voi sitä kivasti rullailla vatsan seudulle :) Vyötäröä voi korostaa leveähköllä nahkavyöllä. Ja ihan oikeasti kyllä poikittainen raita on yllättävän paljon toimivampi kuin pitkittäinen!

Valko-sininen raitahuivi ja puna-siniraidallinen tuubimekko.

Nuorin lapsistani sai ihania syntymäpäivälahjoja! Lahjojen antajat näyttivät todella myös tietävän, mikä on tällä hetkellä HOT! Kyllä nyt pojan kelpaa lähteä kaupungille...


Tyylikäs pikkumies! Polarn O. Pyretin pipo, kummitädin tuoma kipparitakki, H & M tossut ja chinot. Vielä kun löytäisi sopivan kaulahuivin...ehkä kirkkaan punaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti