torstai 14. helmikuuta 2013

DIY Kortteja ompelukoneella

Ompelukoneen käyttö korttien teossa ei todellakaan ole mikään uusi juttu. Mutta Frankfurtin messuilla jaetussa idealehdessä oli kiva kuva ja tarpeeksi simppeli malli, jota oli pakko itsekin koittaa. 

Kevään 2013 trendinä jatkuu geometriset kuviot. Käsitöissä kirjonta on hot! Kirjonnan voi aloittaa näillä helpoilla korteilla, jotka on koristeltu ompelukoneen suoralla pistolla. 

Kokeiluni oli todella nopsa ja tapahtui ilman mitään ihmeellisiä suunnitteluja. Korteista saisi varmasti kivempia kun hommaisi oikeanlaiset korttipohjat ja langat...En ole kovinkaan ahkera ompelukoneen käyttäjä, joten varastoissani ei ollut kuin perusvärit (musta, valkoinen, tummansininen) sekä neonvihreää ja pinkkiä...

Mustalla ja pinkillä langalla kuvioidut kortit.

Muutamana vinkkinä voisin mainita, että kun haluaa vaihtaa ompeleen suuntaa kannattaa huolehtia siitä, että neula on työssä kiinni ennen kuin nostaa paininjalan ylös. Kortin taustapuolelle voisi kiinnittää kaksipuoleisella teipillä paperin, jotta tausta olisi siisti. Tämä ei tosin ole välttämätöntä kaksiosaisessa korttipohjassa. 

Vaaleanharmaa korttipohja, musta lanka ja sattumanvaraiset kuviot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti