keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Residence-sisustuslehti 2/2013

Viikonlopulla lauantai-ilta kului siis laiskasti sisustuslehtiä selaillessa. Hauska huomata, kuinka samat trendit ja tavarat seikkailevat kaikissa lehdissä. Suurin ero oli amerikkalaisessa Elle Decorissa, mutta tyylillisesti se ei ole niin lähellä omaa makuani. Välillä on kuitenkin hyvä pitää silmät auki ja mieli avoimena omasta mausta poikkeaville sisustuksille. Mielestäni hyvin erilaiset sisustukset voivat olla tyylikkäitä ja jopa kutsuvia, vaikka ne eivät olisikaan yhtään oman makuni mukaisia.

Ruotsalainen sisustuslehti Residence, numero 2/2013

Residence-lehden kannessa komeili ruotsalaisen bloggaaja-stylistin Lotta Agatonin kodista kuva. Taattua mustavalkoista Agatonia, joka varmaan houkutteli monen ostamaan lehden... Koti heijasteli täysin stylistin kuvissa nähtyä tyyliä: mustavalkoista, uutta & vintagea yhdistetty ja mausteena jotain rouheaa. Unohtamatta kirjainprinttejä sekä ripausta etnisyyttä.

Lotta Agatonin keittiö on pelkistetty. Kuvat Agatonin blogista.

Kodista mieleeni oli eniten avaran näköinen keittiö: valkoista, mustalla saumattua valkoista tiililaattaa, ohut työtaso, ensikatsomalta eleettömät yksityiskohdat ja hieman teollisuustilan tunnelma sekä tottakai vanhan asunnon puitteet lautalattioineen ja korkeine huoneineen.
Ja onhan Lotta Agaton aivan mielettömän taitava tekemään asetelmia, jotka näyttävät sattumanvaraisilta ja houkuttelivilta. Hän mm stailasi ruotsalaisen String-hyllykön uudet kuvat, joista muutama tässä alla.


Ruotsalainen String-hyllykkö Lotta Agatonin stailaamissa kuvissa

Yksi sivu (tästäkin) sisustuslehdestä oli omistettu trendille nimeltä luonnonvärinen nahka. Se tarkoittaa luultavasti sitä, minun on entistä vaikeampi löytää suosikkiani kirppareilta.... Höh! Samoja sävyjä oli myös jutussa "Nordiskt enkelt"; mukana mm Tukholman messuillakin ihastelemani nahkapäällysteinen Asplundin Tati-pöytä ja Hopen suloiset astiat.

Asplundin Tati-pöytä oli päässyt kuviin.... Kaunis!
Lehden artikkeleista tykkäsin myös jutusta Marokon Tangerista; ollaan yritetty päästä  jo
useaan otteeseen lähtemään Marrakechiin ihastelemaan paikallista tyyliä.

Trendikäs marmori oli tässä lehdessä yhdistetty aamiaisjuttuun, jonka kuvat oli rauhallisen & seesteisen harmahtavia. Olen todella alkanut kiinnittää nyt tähän materiaaliin huomiota; sitä oli paljon myös brittiläisessä Ellessä. Elle Decorationissa oli kuvattuna aiempaan marmori-postauksesseni poimimani Fermin marmoritapetti sekä Saarisen Tulip-pöytä ja myös yhdestä kotijutusta bongasin marmorisen keittiön.. Eikä mua ihan vieläkään ole vakuutettu marmorin uudesta tulemisesta omassa sisustuksessani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti