sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Liukuvärejä & batiikkia sisustuksessa

Liukuvärjäys ja batiikki näyttäytyy taas tauon jälkeen... myös sisustuksessa. Tämä tyyli jakaa varmasti mielipiteet; siinä on niin paljon kasarimeininkiä kuten myös nyt trendikkäässä marmorissakin. Katselin hempeitä liukuvia värejä Hayn mallistossa jo viime vuonna, mutta heräsin ajatukseen taas uudelleen nähdessäni paljon batiikki- ja liukuvärjättyjä tekstiilejä käydessäni New Yorkin ABC Carpet & Homessa. Ja kun bongasin uudesta H&M:n kuvastosta hauskan mustavalkoisen mekon.

mekko: H&M,  matto: Carpet Vista,  raitatyyny: Aura, dipattu tyyny: West Elm


Mustavalkoiset ja harmahtavat liukuvärjätyt tekstiilit on helppo yhdistää erilaisiin sisustuksiin; pienellä sisustuselementillä voi muuttaa tunnelman aivan eri henkiseksi. Itse tykkään tosi paljon West Elmin dipatusta silkkityynystä. Pitää varmaan laittaa värjäyspaja pihalle pystyyn ilmojen lämmetessä...


Pussilakana: Hay Minimal bed linen, tarjoiluastia ja ottimet: Marks & Spencer,
keittiöpyyhkeet: Hay,   jakkarat: Judith Seng


Hay luottaa pastelli- ja neonväreihin liuuvärjätyissä tekstiileissään. Ne näyttävätkin houkuttelevilta taas kirkkaassa kevätvalossa. Saksalaisen Judith Sengin puujakkaraa mukaillen voisi toteuttaa istuimet mökille takan eteen: itse yhdistäisin kiiltävän valkoisen rouheaan puuhun.

matto: Carpet Vista, kangasservetit: John Lewis, penkki: Ercol


Sinisävyiset sisustusjutut tuovat minulle usein lomafiiliksen: meri, sininen taivas ja hiekkaa silmänkantamattomiin... Voisin hyvin kantaa kollaasin tuotteet yksitasoiseen isoikkunaiseen askeettiseen loma-asuntoon rannalla ja yhdistäisin niihin valkoista & luonnonväristä rouheaa pellavaa, kaisla-ja sisalpunosta matoissa sekä ajopuumaisesti kulunutta puuta huonekaluissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti