tiistai 5. helmikuuta 2013

DIY Kutsukortit, skräppäilyä

Nuorin lapsistamme viettää pian ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Oli siis aika askarrella ja postittaa kutsukortit. Ensimmäiset suunnitelmat olivat kovasti äitiä miellyttävät harmaa-ruskea sävytteiset sommitelmat...ehkä hivenen tylsiä pikkumiehen synttärikutsuiksi...

Ajatuksena oli käyttää pinoa maalivärikarttojen näytteitä. Näitä tuli joskus haalittua rautakaupasta, tarkoituksena kun oli maalailla seiniä. Seinät eivät saaneet pintaan kalsiittia, siitaketta, konglomeraattia, salaisuutta tai valkamaa, vaan ovat vieläkin valkoiset ja värimallit siis tarpeettomia. Kunnes pääsivät askarteluihini! :)

Maalisävyjä valmistajan (Tikkurila) sivuilta.

Itse pidän todella tärkeänä, että askarteluvälineet ovat kunnossa. Paperileikkurin terä terävä, askarteluveitsi apuna esim. helmien, strassien ja ääriviivatarrojen kiinnityksessä sekä kaksipuoleinen teippi! Viimeisestä en suostu tinkimään. Se on ainoa siisti tapa kiinnittää paperit ja koristeet. Liima saattaa sotkea ja tursuilla, se ei välttämättä pidä papereita kiinni toisissaan, kuivuu hitaasti ja saattaa mennä pilalle pullossa, jos korkki ei ole kunnolla kiinni. Koristeita liimalla on turha kuvitella kiinnittävänsä, ainakaan pysyvästi...

Välineiden lisäksi varastoissani on melkoinen määrä skräppäilypapereita ja koristeita (haaraniittejä, paperikukkia, nappeja, nauhoja, teippejä, leimasimia, tarroja...). Tässä kohtaa suosittelenkin hyvää ja monipuolista askarteluliikettä Tampereella, josta oikeastaan kaikki tarvikkeeni ovat peräisin. Paprus niminen liike sijaitsee Itä-Tampereella, Sammonkadulla. Mutta myös verkkokaupasta tarvikkeita on mahdollista tilata.

Äskettäin ilmestynyt kirja Paljon iloa paperista; Anne-Martte Waleur, antaa kivoja ideoita paperiaskarteluun :)

Hyvillä askarteluvälineillä saa vaivatta kaunista jälkeä. Varaudu siihen, että skräppäilypapereiden määrä on valtava...

Kivojen papereiden lisäksi tarvittiin vielä jotain pientä lisää kortteihin. Veikeät monsteritarrat tuntuivat oikealta valinnalta. :) Ne sopivat hyvin pienen miehen synttärikortteihin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti