keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Luistelua ja pullia, resepti


Hiihtolomaviikko meneillään ja lapsilla vapaata päiväkodista...Touhua piisaa ja ulkona viihtyisi vaikka koko päivän, kun aurinko paistelee upeasti ja alkaa sulattelemaan lumia. Ihanaa! Nyt mennään jo kovaa vauhtia kohti kesää :) 

Viikko on aloitettu luistelulla. Välillä nautitaan eväsleipiä, kuumaa kaakaota ja isomummin reseptin mukaan tehtyjä vanilijapyöryköitä!

Luistelutauolla nautitaan eväsleipiä ja kuuma kaakao...tietenkin Airamista :)
Eväsleipien jälkeen on pullien vuoro...NAM!
Ja tässä vielä ohje pullien tekoon. Pullien herkullisuus lienee sokerissa ja voissa ;) Vinkkinä voisin kertoa, että täytteessä ei kannata säästellä. Sitä kannattaa tehdä reilummin kuin ohjeessa on mainittu.... :)



Isomummin vanilijapyörykät, 25 kpl

Taikina
25 g hiivaa (tuorehiivaa)
2 dl kylmää maitoa
200g  huoneenlämpöistä voita/margariinia
reilu 1 rkl sokeria
½ tl suolaa
5-6 dl jauhoja (älä jätä taikinaa liian löysäksi, jotta saadaan kaulittua. Reilu 6 dl jauhoja on kokemuksen mukaan hyvä määrä)

Täyte
75 g voita (reilu)
2 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

Voiteluun kananmunia ja koristeeksi tomusokeri-vesiseos.

Murenna hiiva kulhoon.
Lisää maitoa ensin vähän ja sekoita hiiva kunnolla. Lisää sitten loput maidot.
Lisää rasva nokareina. Sitten sokeri, suola ja jauhot. Sekoita käsin nopeasti sileäksi taikinaksi.
Kauli taikinasta 40 x 40 levy. Tai kauli osissa neliön malliseksi ja leikkaa 8x8 cm kokoisia palasia.
Sekoita  täytteen aineet keskenään. Lisää neliöiden keskelle  nokare täytettä ja taita reunat keskelle. Laita pullat vuokiin. Kohota n. 2 tuntia (itse oikaisen tässä ja annan kohota ehkä vain tunnin). Voitele kananmunalla. Paista 200 asteisessa uunissa 8-10 min. HUOM! kierotilmauunissa kannattaa vähentää lämpöä. Jäähdytä ritilällä ilman liinaa ja laita juuri ennen tarjoilua tomusokeri vesiseos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti