torstai 20. joulukuuta 2012

Semi-dried tomatoes *resepti*


Semi-dried tomatoes: herkullisia, mutta niin helppoja valmistaa! Päätin joskus kokeilla näitä yhdistelemällä netistä löytyneitä reseptejä, sillä minun tuli aina ostettua tomaatteja pieni purkillinen lähikauppamme herkkutiskistä. Niin, pieni purkillinen maksoi siis n 5 euroa, joten se tuntui turhalta tuhlaukselta... Semi-kuivatut tomaatit sopivat mielestäni hyvin myös jouluun, naposteltavaksi vaikka ihanien juustojen kanssa.


*tomaatteja (Roma-tomaatteja suositellaan, mutta onnistuu ihan tavallisistakin)
*valkosipulia
*haluamiasi tuoreita yrttejä tai vaikka chiliä
*ripaus sokeria pinnalle
*merisuolaa pellille (ei tarvita välttämättä)

Tomaatit halkaistaan neljään osaan ja asetellaan merisuolalla pohjustettuun astiaan. Pinnalle runsaasti hienonnettua valkosipulia ja yrttejä oman maun mukaan. Itse olen käyttänut mm rosmariinia, basilikaa, timjamia, ruohosipulia... Pinnalle voi sirotella myös hieman sokeria.
Sitten vaan astia/pelti uuniin useaksi tunniksi, lämpötila 100-120 astetta. Kiertoilmatoiminnon käyttämistä ei suositella; tomaatit kuivuvat liian nopeasti. Reilun parin tunnin kuluttua kannattaa tomaattien tilannetta seurata säännöllisin väliajoin. Itse olen yleensä pitänyt tomaatteja uunissa n 5 tuntia.
Tomaattien jäähdyttyä ne voi heti nautiskella tai laittaa steriloituun lasipurkkiin öljyn ja mahdollisten lisämausteiden kanssa. Kannattaa käyttää hyvää oliiviöljyä ettei tuntien kuivatus mene hukkaan...
Nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti