maanantai 31. joulukuuta 2012

Matonkudekorit, osa 1




Aikani katselin rumia, tavaraa tursuvia avohyllyjä saunan pukuhuoneessa. Päätinkin joulun aikana siistiä hyllyt itsetehdyillä matonkudekoreilla. Nämä viisi säilytyskoria valmistuivat yllättävän nopsaa! Kerrankin jotain valmiiksi vain muutaman illan aikana! :)



Materiaalina käytin valmista lankaliikkeestä ostettua matonkudetta. Korit on tehty pylväillä koukulla nro 8. Korien halkaisija on noin 15 cm ja tällaisella ohjeella nämä syntyivät:

Aloitus: Luo 6 kjs. Ja sulje renkaaksi piilosilmukalla.
1. krs: Tee jokaiseen silmukkaan 2 p.
2. krs: Tee jokaiseen silmukkaan 2 p.
3. krs: Tee 2 p, 1 p, 2 p, 1 p jne. krs loppuun
(pohjaa voi jatkaa haluttuun halkaisijaan tehden aina sopivin välein lisäyksiä)
4. krs: Tee jokaiseen silmukkaan 1 p.
Jatka 4 kerrosta niin monta kertaa kunnes haluttu korkeus on saavutettu. Päättele huolella. Korin olisi hyvä kestää pesua - varsinkin tämän puhtaanvalkoisen värin...

Metalliset tagit liitutaulutarralla ovat olleet kivoja nimikylttejä. Ehkäpä teen näitä lisää ja siirrän nämä pukuhuoneen säilytyskoreihin...Jokaiselle omansa... :)

Suihkuhuoneen puolella onkin sitten seuraava uudistuksen kohde...Lasten kylpylelujen väriskaala ja määrä on huikea! Muoviset säilytyskorit voisivat toimia tässä tarkoituksessa. Jospa seuraavaksi alan leikkaamaan muovipusseja tätä tarkoitusta varten :)

Seuraavassa jutussani kuitenkin esittelen lastenhuoneemme säilytyskoreja. Näistä ehkä tykkään enemmän...materiaalina on käytetty vanhoja lakanoita, pöytäliinoja ja kauluspaitoja. Itse revitty materiaali antaa kivan rouhean ja viimeistelemättömän pinnan koreille. Ja ovat ekologinen vaihtoehto valmiin materiaalin ostamisen sijaan. Näistä siis seuraavassa jutussani.

1 kommentti:

  1. Moikka. Mistä oot ostanu ton hyllyn mihin noi korit teit? Googlettelin omaan kylppäriin hyllyjä ja toi olis just passeli idea:)
    -Katjus-

    VastaaPoista