perjantai 28. joulukuuta 2012

Farrow & Ball - ihania maaleja!


(valokuvat, logot ja värimallit valmistajan sivuilta)

Mainitsin edellisessä kirjoituksessani englantilaisen Farrow & Ball-yrityksen. Kyseinen firma on vanha englantilainen maali- ja tapettivalmistaja, jolla on aivan huikeita maalisävyjä mallistossaan. Maaleissa on myös kaunis pinta; saatavilla on melkein samettisen mattapintaisia värejä! Erityisenä vahvuutena mielestäni heillä on varsinkin lattiamaalit, sillä mallistosta löytyy lukemattomattomia hienostuneen hillittyjä sävyjä esimerkiksi vanhojen talojen puulattioihin. Toinen kiva juttu firmassa on se, että he selvittävät mm nettisivuilllaan hyvin tarkasti sävyjen taustaa; mihin sävyä on ollut tapana käyttää ja kuinka se suhteutuu muihin väreihin esim voimakkuudeltaan tai nyanssiltaan.

Maalit on nimetty hauskasti:
*Elephant`s breath
*Hague blue
*Down pipe
*Skimming Stone
*Hound lemon

Farrow & Ball:n maalikaupat ovat melkein kuin karkkikauppoja; värimalleja ympäri seiniä telineissä ja pieniä suloisia mallimaalipurkkeja riveissä hyllyillä. Itse ainakin vietin pitkän tovin Lontoon Marylebonin liikeessä vain ihastelemassa :-)
Tanskassa firman tuotteita myy Tapet Cafe-niminen liike. Intouduin käymään siellä alkuvuodesta, kun liikkeen pitäjistä ja heidän kodistaan oli mielenkiintoinen juttu tanskalaisessa BoBedre-sisustuslehdessä. Kyseinen pariskunta on ainakin käyttänyt rohkeasti tapetteja kodissaan, tässä linkki sisustusjuttuun ja kuviin: http://bobedre.dk/galleri/boliger/fjer-blomster-fisk-fugle


Paikallinen Farrow & Ball:n edustaja Tapet Cafe (samassa talossa toimii myös ihana luomuruokakauppa)
sekä
liikkeen omistajien ennakkoluulotonta tapettien käyttöä keittiössään (kuva Bo Bedre)

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä upeasta blogista! Aivan mielettömän upeita kuvia ja värimaailmoja. Ihanaa piristystä arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystävällisestä kommentistasi :-) Tämä on itselle sellaista "päiväkirjapuuhaa"; kiva laittaa muistiin omia ideoita ja kaikkea mielenkiintoista nähtyä...

      Poista
  2. Samat sanat, kaunis ja kiinnostava blogi! Todella ihania maalisävyjä tässä. Laitan korvan taakse, jos joskus pääsen toteuttamaan mökkihaaveitani.

    mondeeni.blogspot.fi

    VastaaPoista