maanantai 19. marraskuuta 2012

Tanskalainen kivivilla anno 1893

Juhlavaa sisäänkäyntiä valaisevat tanskalaiset Poulsenin valaisimet
Posti tipautetaan vanhasta italialaisesta messinkiluukusta, jonka talon isäntä löysi italialaiselta ammattikaveriltaan
Autotallitkin voivat olla kauniita!
Tunnelmaa luovat vanhat kuparivalaisimet

Kuvissa on tanskalainen kivivilla, joka on rakennettu vuonna 1893 Kööpenhaminan esikaupunkialueelle. Villa on kokonaan kunnostettu aikaisempaan loistoonsa 2000-luvun alussa.
Talo on nykyään tanskalaisen antiikkikauppiaan omistuksessa ja se näkyykin myös piha-alueen yksityiskohdista; pieniä kauniita asioita on ympäriinsä! Koristelistaa, takorautaporttia, vanhoja lyhtyjä, lintujen juoma-allasta.... paljon vanhaa ranskalaista pihaesineistöä.

Oma makuni on ehkä hieman askeettisempi, mutta tämä huolella tehty kokonaisuus on kyllä ilo silmälle. Ja ilo myös asua; olemme talovanhuksen onnelliset vuokralaiset! Mahtava kokemus päästä asumaan niin erilaiseen taloon kuin aikaisempi kotimme. Tuntuu, että kaikki omat modernit huonekalut ja esineet näyttävät aivan erilaisilta tässä ympäristössä. Ja silti mm 50-luvun klassikkokalusteet, moderni suomalainen taide, Muuramen valkoiset lipastot sekä Covon Latva-naulakot ovat näiden seinien sisällä kuin kotonaan! Olen havainnut, että talo on huomaamattomasti vaikuttanut vähän myös sisustusmakuuni sekä oikeuttanut uusiin "pakollisiin" sisustushankintoihin. 

Kutsun teidät myöhemmin sisälle taloon sekä mukaan kävelykierrokselle naapurustoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti