keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Saunan eteinen

Taas on muutto edennyt hieman: saunan eteinen on raivattu laatikoista ja epämääräisistä nyssäköistä. Samalla tyhjensin myös pyyhkeet paikoilleen hyllykköön, koska tässä tilassa ei olla tekemässä mitään remppaa. Kymmenen vuotta sitten laittaessamme taloa kuntoon uudistus ylsi myös tähän tilaan: asensimme lattialämmityksen ja lattia laatoitettiin sekä katto paneloitiin valkoisella. Alkuperäinen sormipaneeli haluttiin kuitenkin säilyttää luomaan tunnelmaa.

Pyyhkeet säilytetään avohyllyssä. Alkuperäiset pyyhekoukut säilytettiin.
Pyyhehyllynä toimii metallinen avohylly, jossa kaikki pyyhkeet ovat helposti saatavilla.

Saunan eteisen värien määrä on aika niukka, mutta silti se on varmaan yksi talomme "värikkäimmistä" huoneista. Lämpimän sävyisen sormipaneelin voimakasta puunsävyä yritin tasoittaa valitsemalla harmaan lattialaatan ja valkoista raikastamaan kattopaneelissa, ovilistoissa ja seinähyllyssä. Lisää puunväriä tilaan tuo myös mieheni vanhasta kotitalosta tuotu massiivitiikkinen 60-lukulainen penkki. Kaluste on todella painava ja aivan uskomattoman helppohoitoinen: yli viidenkymmenen vuoden aikana ei pintaan ole tullut mitään kosteusläikkiä, vaikka penkki palveli aiemmin suihkuhuoneessa suoraan vedelle altistuen!

Yllättävän hyvin vanhat materiaalivalinnat vielä toimivat, vaikka toki nyt kymmenen vuotta myöhemmin valitsisin tiettyjä asioita eri tavalla.


Hyllyissä on pinottuna froteeta Marimekolta, Calvin Kleinilta, Missonilta ja H&M Homelta
Purkkeja ja purnukoita säilytetään vanhoissa jauhomitoissa
Saunan eteisessä ei säilytetä mitään ylimääräistä, koska kaikki on näkyvillä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallista! Tykkään noista sormipaneeleista ja hienoa että on säilytetty jotain alkuperäistä. Oikein kutsuvan näköistä sanoisin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Sormipaneelit oli oikeastaan pakko säilyttää, kun ne olivat säilyneet niin siisteinä :-) Ja kyllä meillä saunojat on yleensä viihtyneet; en tosin tiedä johtuuko se sitten olleenkaan mun saunaneteisen sisustuksesta...

      Poista