keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Korttelin tiilitalo

Nyt on pakko tehdä postaus ihan vain tästä yhdestä korttelimme talosta. Tykkään rakennuksesta todella paljon! Siksi siitä löytyikin parilta eri kävelykerralta kuvia :)

Ekoilla kerroilla en edes kiinnittänyt siihen huomiota, koska muut talot sen ympärillä ovat todella paljon koristeellisimpia, valkoiseksi slammattuja, noin 1890-1920 luvuilta olevia rakennuksia. AIVAN IHANIA kyllä nekin, mutta tämä tiilitalon päätyasunto on nyt kuitenkin vienyt sydämeni :) Ehkä juuri siksi, että se on hieman erilainen: vaatimattomampi muihin verrattuna, mutta silti todella näyttävä..

Käsittääkseni rakennus on 1930-luvulta, jolloin muotina on ollut punatiiliset rakennukset ja tiilillä erilaisten koristekuvioiden tekeminen julkisivuihin. Rakennukset ovat todella kookkaita ja siten myös huonekorkeudet isot. Hyvä hyvä! :)

Tosin kuten tässäkin rakennuksessa, minua hieman kummastuttaa talojen remppaaminen ja kunnostaminen täällä. Homma toimii ihan toisella tavalla kuin meillä Suomessa. Jos kattoremontti pitää tehdä, se tehdään vain omaan osuuteen. Tai jos seiniä maalataan, ne maalataan vain oman asunnon kohdalta. Niinpä tämänkin rakennuksen toinen pääty on hieman erilainen. Täällä siis vastataan vain omasta osuudesta, vaikka rakennus olisikin rivitalo. Niin monien rivitaloasuntojen pihat, portit ja julkisivut saattavat olla hyvinkin erilaisia. Kerrostaloissa tämä ei onneksi toimi ihan näin :)


Tämän asunnon etupihalla on söpö vihreä englantilaistyyppinen katulyhty. Ja autokatoksessa oleva vanha vihreä auto istuu täydellisesti talon ja pihan tyyliin! Tähän taloon olisi kiva päästä joskus käväisemään myös sisäpuolella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti