sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Bella Center


Kuvissa esiintyvä oudon näköinen rakennus on eteläisessä Kööpenhaminassa sijaitseva Bella Sky-hotelli ja Bella Center-messukeskus. Rakennus on oikeastaan kaksi toisiansa kohti nojaavaa tornia; siksi kaikki valokuvatkin näyttävät olevan aivan vinossa. Bella Sky on suuri design-hotelli, joka avattiin lähelle Kastrupin lentokenttää toukokuussa 2011. Sen ympärille on rakentunut uutta modernia kaupunginosaa ja paljon on varmaan vielä tulossa. Hotellin on suunnitellut arkkitehtitoimisto 3XN. Kiinteässä yhteydessä hotelliin on Bella Center-messukeskus ja se olikin syy, miksi kiepuin näillä nurkilla räpsimässä kuvia...

Viikonlopulla järjestettiin taas suuri antiikkitapahtuma Bella Centerissä, jossa oli yli kahdeksansataa näytteilleasettajaa. Eli halli täynnä vanhaa ja vielä vanhempaa tavaraa. Kirjoittelin viime vuonna samasta tapahtumasta täällä ja tänäkin vuonna olin samoja vintagetavaraguruja auttelemassa. Tanskalaisen designin lisäksi kovassa huudossa tuntui olevan mm ranskalaiset ja belgialaiset teollisuus- ja arkkitehtivalaisimet. Itse selvisin tällä kertaa onneksi ilman ostoksia!

P.S. Kuten näistäkin kuvista huomaatte, niin Tanskassa on ihan oikeasti tuollainen harmaa yleissävy, jonka voisi kuvitella johtuvan kuvankäsittelystä. Eli tv-sarjassa Silta näkyvät harmaat värit ovat todellisuutta!

2 kommenttia:

  1. Hei, Oletko käynyt Arkenissa, eteenkin nyt Kahlon näyttelyn aikana? Onkohan viikonloppuisin kovakin ruuhka eli kannattaisiko sinne suunnata viikonlopun sijaan viikolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kävin Arkenissa syyskuussa katsomassa Kahlon näyttelyn. Itse olin arkiaamuna liikenteessä ja oli vielä ihan siedettävän rauhallista. Voisin kuvitella, että viikonloppuisin on aikas hulina....

      Poista