tiistai 22. lokakuuta 2013

Kirjahyllyhaaveilua


Kyllä oikea kirjastohuone olisi ihana! Seinät täynnä kirjahyllyä ja jossain nurkassa mukava nojatuoli, -eikä takkakaan olisi hullumpi elementti... Nyt meillä on ollut käytössä isoin Ikean Expedit-hylly kirjoille. Ostimme sen väliaikaiseksi hyllyksi Tanskaan muuttaessamme ja ihan hyvinhän se on palvellut. Emme pakanneet mukaan kuin murto-osan kirjoistamme, joten säilytystilaa ei ole tarvittu niin paljoa. Nyt hyllyä täyttää eniten lehtipinot ja niille hyllykön mitoitus onkin mitä mainioin; tavallisille kirjoille sen sijaan hyllyväli on liian korkea eikä sitä pysty säätelemään. 

Bongasin alla olevan kuvan netistä, kun huvikseni googlailin kirjahyllyjä. Kuvauspaikka on Kraus Schröderin suunnittelema talo Haus W. Jotenkin minua miellytti ilmassa leijuva rakenne ja hyllyn huikea korkeus. Joo, ei tämäkään hylly kyllä käytännöllinen ole: hyllylevyt eivät vaikuta säädettäviltä ja kuinka tuolta ylhäältä edes saa kirjat haettua?!


4 kommenttia:

 1. Onpa jännä leijuva hylly! Teillä näyttää kirjahyllyhuoneessa tosi kivalta, ihanat tuolit!

  VastaaPoista
 2. Meillä jäi myöskin suurin osa kirjoista Suomeen ja mukaan otetut ovat aiemmin lastenhuoneessa olleessa valkolakatussa Lundiassa. Ei ihan ideaaliratkaisu, mutta Lundia oli helppo purkaa ja pakata muuttokuormaan. Tuo alakuvan hylly muistuttaa kovasti MDF Italian Random-hyllyä, joka on myös hauskan näköinen muttei ehkä maailman käytännöllisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä suomalaiset klassikot kuten Lundia ja Muurame toimivat kyllä ihan superhyvin muuttohommissa: kokonaisuuden voi kasata aina eri lailla. Meilläkin Muuramet oli ihan eri käytössä Suomessa...

   Poista