sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Haaveissa Schottlander Mantis


Taas valaisinhaaveilua... Huomioni on nyt usein kiinnittynyt Schottlanderin Mantis-sarjaan; varsinkin yllä olevan kuvan seinävalaisimeen. Olen erityisen ihastunut varjostimen sulavaan muotoiluun. Helpompi meidän asuntoon voisi kyllä olla sijoittaa jalkavalaisin -syksyn pimeinä iltoina voisin kuvitella istuskelevani munatuolin kaarevien muotojen suojassa lukemassa kirjaa Mantiksen valossa.

Saksalais-englantilainen Bernard Schottlander suunnitteli Mantis-sarjan valaisimet vuonna 1951. Valaisimissa on jotain/paljon samaa, kuin muutama vuosi myöhemmin suunnitelluissa Serge Mouillen lampuissa. (Toisiaan muistuttavien tuotteiden luominen oli siis jo reilut kuusikymmentä vuotta sitten muotoilijoiden kiusana...) Valaisinmuotoilun lisäksi Schottlander toimi kuvanveistäjänä sekä St Martins School of Arts:n opettajana. 4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :-) ...itsellä on aina vaikka mitä haavelistalla, vaikka todellisuudessa ei oikeastaan tarvitse mitään...

   Poista
 2. En ole ennen törmännytkään tuohon valaisinsarjaan ja täytyy sanoa, että melkoisen velmulta ja vekkulilta näyttää - etenkin tuo ensimmäisen kuvan seinälle "kiivennyt" :D Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itseänikin viehätti eniten juuri tuo seinämalli. Valaisimessa yhdistyy mielestäni tyylikäs muotoilu ja leikkisyys. Kiva kun vierailit :-)

   Poista