maanantai 12. elokuuta 2013

DIY raitaneule miehelle
Tässä vihdoin ja viimein valmis miesten raitaneule. Olisin halunnut resoreiden reunaan jonkin piristevärin esim. neonvihreän, mutta sopivaa lankaa ei  aikoinaan löytynyt. Niinpä sitten kehittelin tummanharmaasta langasta hihataskut. Rintatasku oli toinen vaihtoehto, mutta ei näyttänyt hyvältä päällä. Voi olla, että vielä toisen hihataskuistakin otan pois. Katsotaan nyt mitä mieltä käyttäjä on...Oli kovin mielissään ainakin välisovituksessa ja kehui käyttävänsä. Kuvattavaksi ei tosin suostunut :)

Neule on kokoa L/XL ja näillä alla olevilla ohjeilla tulee melko "slim-fit" malli. Lankana käytin 100%:sta puuvillaa vaalean ja tummanharmaan sävyissä. Puikot olivat numeroa 3,5. Resoria tein noin 4 cm ja raidat tasaisina (4 krs).

Tässä vielä ohjeet, mutta ihan tuollaisen perusneulepaidan ohje löytynee lähes jokaisesta kirjasta ja ohjelehdestä. Tämä minunkin ohje on vähän sieltä ja täältä - suurimmaksi osaksi omasta päästä poimittua.

Etu- ja takakappale
Luo 120 silmukkaa ja neulo 4 cm resoria. Jatka sitten sileällä neuleella raidottaen (4 riviä/väri). Jatka kunnes pituus 45 cm. Päätä 3 silmukkaa molemmin puolin, sitten joka toinen kerros 2 x 2 silmukkaa ja 3 x 1 silmukkaa. (100 silmukkaa) Jatka kunnes pituus 67 cm, päätä keskimmäiset 20 silmukkaa ja päätä kauluksen puolella 1 x 4 ja 2 x 3 silmukkaa. Päätä sitten olan silmukat joka rivillä 2 x 15 silmukkaa.

Tee etukappale kuten takakappale, mutta kun korkeus on 63 cm niin päätä keskimmäiset 20 silmukkaa ja sitten molemmin puolin kaulusta joka toinen rivi 1 x 2 silmukkaa ja 8 x 1 silmukkaa. 

Hihat
Luo 50 silmukkaa ja neulo 4 cm resoria. Aloita sileä neule ja lisää joka 10 rivi molemmissa reunoissa 15 x 1 silmukka (80 silmukkaa). Kun pituus on 54 cm päätä molemmista reunoista 4 silmukkaa ja sitten joka toinen kerros 1 x 2 silmukkaa, 15 x 1 silmukkaa, 2 x 2 silmukkaa ja 1 x 5 silmukkaa ja sitten loput 20 silmukkaa. 

Tasku
Tee kaksi hihataskua sileällä neuloksella (koko noin 8 x 10 cm).

Viimeistely
Päättele langanpäät ja ompele olkasaumat etu- ja takakappaleesta yhteen. Poimi pään ympäryksestä n. 90 silmukkaa ja neulo noin 2 cm resorineuletta. Päättele LÖYSÄSTI, jotta kaulus ei kiristä ja mahtuu pään yli.
Ompele sivusaumat etu- ja takakappaleista sekä hihoista yhteen. Istuta hihat ja tarkasta, että raidat osuvat kohdalleen ennen kiinni ompelua.
Kiinnitä lopuksi taskut hihoihin samoille kohdille. Kannattaa tarkistaa taskujen paikat pukemalla neule päälle ja merkkaamalla nuppineuloilla oikeat paikat, jotta taskut "istuvat" oikeille kohdille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti