tiistai 27. elokuuta 2013

CH24 Wishbone

"CH24 eli “Wishbone”-tuoli on klassisen kaunis, kevyt ja veistoksellinen." (lainaus Artekin sivuilta). KYLLÄ, tässä on tuoli, jonka toivoisin löytyvän kahdeksana tai vaikka täytenä kymmenenä kappaleena tulevan ruokapöytämme (joka on tosin vielä hakusessa) ympäriltä. Melkoisen paljon on taas rouvalla täällä haaveita... :)

Hans J. Wegnerin Wishbone -tuolia on saatavilla monella eri vaihtoehdolla kirkkaan punaisesta siniseen ja useilla eri puuvaihtoehdoilla, joille kaikille on olemassa vielä eri käsittelyitä...huh! Valinta tulee olemaan vaikea, mutta taidan kaikesta huolimatta pysytellä klassisen neutraaleissa väreissä.

Tuolin hinta on korkeahko, mutta tuntuu naurettavan pieneltä kun ajattelee yli sataa käsin työstettyä vaihetta tuolin tekemisessä, sisältäen mm. 120 m käsinpunottua paperinarua tuolin istuinosassa! Käyttöikä tälle punotulle istuinosalle on jopa 50 vuotta. Eipä ihme, että tämä kaunokainen on ollut tauotta Carl Hansen & Sønilla tuonannossa vuodesta 1950.
2 kommenttia:

 1. Meillekin kelpaisi nuo tuolit ;-) Ja kiva tunnelma monessa kuvassa; tosi kutsuvia tiloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tuolit ovat kyllä ajaton, hyvä valinta! Ei ole mitään hetken "hypetystä"...Varmaankin näiden hankinta ajoittuu useammalle vuodelle, mutta ehkä parempi niin. Nuo lapsetkin ovat vielä niin pieniä, etteivät osaa syödä vielä siististi. Olisi kyllä kurja alkaa siivoamaan puuroa tai jugurttia tuosta istuinosasta :(

   Ihanat fiiliskuvat löytyivät tietenkin Pinterestistä :)

   Poista