lauantai 7. syyskuuta 2013

DIY Tyttären neule

Niin se syksy vain taas tuli. Pukeutuminen on nyt melko haastavaa - aamuisin on kylmä, mutta päivällä saattaa olla hyvinkin lämmin. Ei ehkä kuitenkaan enää niin lämmin, että pärjäisi hameella ja lyhythihaisella. Niinpä tein tyttärelleni ihan perusneuleen. Ehtoina vain oli, että värin pitää olla punainen ja kimmallusta pitää olla...niinpä tietenkin! :)

Tässä lopputulos ja ohjeet.
  

Perusneule 
Neule on noin 5 vuotiaalle. Lankana on käytetty puuvilla (55 %) ja akryyli (45 %) sekoitetta, puikkosuosituksena nro 5. Samaisen neulee voi helposti toteuttaa raidallisena tai toisen värisenä pojalle kirjomalla langalla vaikkapa tähden puseron eteen.

Takakappale
Luo 66 silmukkaa. Neulo joustinneuletta (2 o, 2 n) 4 cm. Jatka sileällä neuleella 25 cm. Päätä kädenteitä varten 5 silmukkaa molemmissa reunoissa. Jatka sileää, kunnes kädentien korkeus on 13 cm (neulo nurja puoli viimeiseksi).
Kaula-aukon muotoilu: neulo 17 o, käänny (jätä jäljelle jääneet silmukat odottamaan). Päätä 1 silmukka kaula-aukon reunassa 3 kerroksen ajan (jälj. 14 s). Tee vielä 2 kerrosta sileää ja päättele nämä 14 silmukkaa.
Oikea puoli edessä, siirrä 22 silmukkaa odottamaan ja neulo loput oikein. Tee toinen olkapää samalla tavalla kuin edellä. 

Etukappale
Tee samalla tavalla kuin takakappale, kunnes on tehty 9 riviä vähemmän takakappaleen  kaula-aukon muotoiluun. Muotoile nyt etukappaleen kaula-aukko: neulo 22 o ja käänny jättäen loput silmukat odottamaan.
Päätä 1 silmukka kaula-aukon reunassa 8 kerroksen ajan (jälj. 14 s). Neulo vielä 9 riviä ja päätä silmukat.
Oikea puoli edessä, siirrä 12 silmukkaa odottamaan ja neulo loput oikein. Tee toinen olkapää samalla tavalla kuin edellä.
 
Hihat
Luo 34 silmukkaa. Neulo joustinneuletta 4 cm ja jatka sileällä neuleella. Lisää 1 silmukka molempiin reunoihin ensin 5 kerroksella ja sitten joka 6 kerros. Kunnes työssä on yht. 50 s. Jatka kunnes hihan pituus on 31 cm. Merkitse molemmat reunat apulangoilla hihan "istuttamista" varten Tee vielä 8 riviä ja päätä silmukat (nämä loput 8 riviä siis tulevat hihan saumaksi kainaloiden kohdalle).

Viimeistely 
Ompele olkasaumat. Poimi pyöröpuikoille odottamassa olevat silmukat ja sopiva määrä kaula-aukon reunoista. Kuitenkin niin, että joustinneule menee tasan (2 o, 2 n) ja että kaula-aukosta tulee sopivan kokoinen (ei liian löysä, mutta ei myöskään tiukka). Neulo joustinta 5 riviä ja päättele silmukat LÖYSÄSTI.
Ompele sivusaumat ja istuta hihat nuppineulojen avulla paikoilleen. Ompele hihat ja hihojen sivusaumat.
Lopuksia voit kirjoa langalla tai paljeteilla haluttuja kuvioita puseroon.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti