maanantai 5. toukokuuta 2014

Viikonlopun kirpparilöydöt Tampereelta

Aamulehti ja seurakunnat järjestivät viikonloppuna Tampereella jo perinteeksi muodostuneen peräkonttikirpparin Keskustorilla. Muutamiin vuosiin en ole siellä päässytkään käymään, joten piipahdin katsomaan markkinatunnelmaa heti aamusta. En siis ollut menossa ostoksille... niinpä.


Ensimmäisenä löytyi vahingossa yksi puukulho, taas. Vateja olisi jo aivan riittävästi, mutta en vain osaa vastustaa niitä. Kauniisti patinoituneessa pinnassa on kolhuja & naarmuja juuri oikealla tavalla ja reilun kolmenkymmenen sentin halkaisijakin on juuri optimaalinen koko... Hintakin oli sopiva 5 euroa. Ihanaa muuten kun yrttikausi on taas alkanut: pidän keittiössä varsinkin rosmariinin- ja timjaminoksia antamassa tuoksua.


Kolmella eurolla lähti mukaan myös yksi karhutölkki. Tarkoitus olisi käyttää ihan maljakkona, mutta nyt sinne on päätyneet appelsiinit, jotka hupenevat aina hetkessä täällä appelsiinisuursyömärin taloudessa. Koitin myös asetella tölkkiin ensin siveltimeni, jotka edelleen odottavat kehystämistä.


Lopuksi silmäni osuivat punasavisiin epätasaisesti lasitettuihin kulhoihin. Meillä on entuudestaan perinteisiä Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen oppilaiden valmistamia savikulhoja, mutta muutamaa lisää on kaivattu tapastarjoiluihin. Nämä sopivat hyvin joukkoon: kesällä voi valmistaa taas Suomi-tapaksia tuoreista kotimaisista raaka-aineista! Nam. 
Savikulhot muuten maksoivat yhteensä hurjat 50 senttiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti