maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulutivoli


Nyt on vierailtu jouluasuun pukeutuneessa Kööpenhaminan joulutivolissa! Tänä vuonna teemana oli "venäläinen joulu kohtaa pohjoismaisen joulun". Koristelut olivat hyvin samanlaisia kuin viime vuonna, sillä silloin aiheena oli venäläinen joulu. No, ei se haittaa, koska Tivoli kaikkine valoineen (120 000kpl!!!) on kyllä aina kaunis ja näyttävä kokemus. Juuri valojen takia Tivolissa kannattaa mielestäni mielummin vierailla illalla. Tivoli on talviaikaan avoinna arki-iltaisin kymmeneen ja viikonlopulla yhteentoista asti eli sinne voi piipahtaa vaikka illallisen jälkeen ja jatkaa sitten matkaa illanviettoon... Tai jäädä vielä hetkeksi joihinkin Tivolin useista ravintoloista, esim http://www1.tivoli.dk/nimb/

Kuvassa oikealla alhaalla olevat munkin näköiset pallurat ovat "aebleskiver". Joulun aikaan kaikki kahvilat ja kaupat ovat niitä pullollaan. Nimen perusteella voisi kuvitella, että kyseessä olisi omenasiivut, mutta kyllä ne lähinnä ovat pieniä munkkeja. Luulin silti, että taikinaan sekoitetaan omenahilloa, mutta en ole sellaista mistään reseptistä löytänyt... Aebleskiverit tarjoillaan yleensä hillon & tomusokerin kera ja tavallisin kyytipoika on terästetty glögi. Täällä kaikki glögi tuntuu olevan terästettyä; miedoin lähikaupasta löytämäni valmis glögi oli 5 prosenttista! Voi harmi... :-)

Tässä resepti, jos joku innostui.... En tosin tiedä saako Suomesta puuhaan sopivia pannuja? Kannattaa googlata lisäneuvoja; netistä näytti löytyvän myös ohjevideoita aiheesta.

180g voita
5dl maitoa
2 rkl sokeria
6 munaa
50g hiivaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
paistamiseen 100g voita

Sulatettuun voihin sekoitetaan maito ja sitruunankuori. Loput aineet lisätään vatkaten; tuloksena löysä taikina. Paistetaan aebleskiverpannussa, runsaassa voissa. Tarjoillaan tomusokerin ja hillon kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti